Biezpiena sacepums ar aprikozēm un mandelēm!

Biezpiena sacepums ar aprikozēm – ideāli piemērots tam, lai palutinātu sevi gan šajās karstajās vasarās dienās, gan arī rudenīgi drēgnajās pie siltas tējas! 

Tas pilnīgi noteikti nav kārtējais parastais pīrāgs, jo, pirmkārt, jums nebūs nepieciešami milti. Otrkārt, aprikozes šeit tiek izmantotas sakapātā veidā un īpašu garšu šim sacepumam piešķir mandeles. Ko gan te vairs vairāk stāstīt?! Pamēģiniet paši!

Lasi vēl: Sulīgs un aromātisks ābolu pīrāgs, kas burtiski kūst uz mēles!

 

SASTĀVDAĻAS: 

  • 1 kg aprikozes;
  • 500 g biezpiena;
  • 150 g jogurta;
  • 70 g sviesta;
  • 100 g cukura;
  • 3 olas;
  • 3 ēdamk. mannas;
  • citrons;
  • 2 tējk. cepamā pulvera;
  • 50 g mandeļu;
  • 1 šķipsniņa sāls;
  • 2 ēdamk. pūdercukura.

Lasi vēl: Šokolādes kūka ar avenēm – satur tikai 30 g miltu!

PAGATAVOŠANA. 

1. Katliņā uzvāriet ūdeni. Ielieciet tajā aprikozes un pagaidiet 2-3 sekundes. Izņemiet tās no katliņa un pārlejiet ar aukstu ūdeni. Noņemiet miziņu. Izņemiet kauliņus. Tagad varat sagriezt mīkstumu.

2. Biezpienu izspiediet caur sietiņu.

3. No ledusskapja izņemiet 50 g sviesta. Pagaidiet, kamēr tas kļūs mīksts. Vispirms sajauciet to kopā ar cukuru, bet pēc tam pievienojiet sāli. Pielieciet klāt biezpienu. Samaisiet. Papildiniet masu ar viena citrona miziņu. Samaisiet visu. Iesitiet šajā maisījumā olas un pievienojiet arī jogurtu.

4. Sajauciet kopā divas sausās sastāvdaļas – mannu un cepamo pulveri. Pievienojiet šo sauso maisījumu aprikožu gabaliņiem. Visu labi samaisiet.

5. Tagad sajauciet kopā olu un biezpiena maisījumu ar aprikožu masu.

6. Ņemiet cepšanas formu. Ideālais diametrs – 26 cm. Iesmērējiet to ar 20 g sviesta un izkaisiet pusi no rupji maltajām mandelēm.

7. Nākamajā slānī jāizkārto biezpiena masa. To vienkārši jāizliek un jāizlīdzina. Tam var izmantot mitru nazi.

8. Apkaisiet visu ar maltajām mandelēm.

9. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 °C.

10. Lieciet visu cepeškrāsnī uz 60 minūtēm. Sacepums ir gatavs tad, kad garoziņa ir kļuvusi zeltaini brūna. To, kā biezpiens ir izcepies iekšpusē, jūs varat pārbaudīt ar zobu bakstāmā palīdzību. Vienkārši ieduriet to sacepumā.

Pievienot komentāru